Сертификат за ваксинация, преболедуван COVID-19 или отрицателен тест на коронавирус в

...
Сертификат за ваксинация, преболедуван COVID-19 или отрицателен тест на коронавирус в
Коментари Харесай

Словения ще иска здравен сертификат и за работещите от вкъщи |

Сертификат за имунизация, преболедуван COVID-19 или негативен тест на ковид в Словения ще би трябвало да имат и работещите от у дома, заяви министерството на труда, представено от BTA.

Словения вкара едни от най-строгите ограничения в Европа, като дружно с Италия изисква здравни документи за работа, влизане в търговски центрове, здравни заведения, пътешестване с публичния превоз (освен за учениците), за разнообразни услуги и публични институции.

Министерството на труда в този момент разгласи, че от задължението да показват здравен документ не са освободени и работещите от у дома.

Ако работещите от у дома нямат документ, те би трябвало да се тестват с бърз антигенен тест за независимо тестване минимум един път седмично, след което да изпратят на работодателя документ с датата на тестването, резултата от тестването и автограф. Разходите за тестването се поемат от работодателя.

Ако работещият не направи това, работодателят може да го глоби в сходство със закона за работните връзки, обясниха от министерството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР